Gräsväggar

GRÄSVÄGGAR - EN INNOVATIV LÖSNING FÖR EN GRÖNARE LIVSMILJÖ

Gräsväggar är en unik och spännande variant av grönskande fasader. Grästak är, åtminstone här i Sverige, en gammal tradition för taktäckning men gräsväggarna är en mer sentida nykomling.

Men om man tänker närmare på saken så är gräsväggar en innovativ och dynamisk lösning där din fasad förändras i takt med grönskans skiftningar under årstiderna.

Skapa en gräsvägg som skiftar effektfullt med årstiderna

En fördel med att anlägga gräsväggar på sina fasader är att gräs är ett relativt lätt material, som inte tynger växtväggen i onödan så som större och tyngre plantor kan göra.

När vi anlägger en gräsvägg så arbetar vi med en rad olika grässorter, från det allra vanliga gräs som du finner i de flesta gräsmattor till alla former av prydnadsgräs.

Som t.ex.: 

  • Glansälväxing (Sesleria nitida)
  • Glansmiskantus (Miscanthus sinensis) 
  • Diamantrör (Calamagrostis brachytrica)
  • Svansfjädergräs (Nasella tenuissima)

Genom att välja att anlägga en gräsvägg på din fasad så skapar du en vajande, vippande vertikal gräsäng uppåt väggarna. Om du vill fånga besökarnas blick och hålla den kvar så är gräsväggar ett smart val.

 

Med Greenworks växtväggar så får du vajande gräs uppåt väggarna!

Greenworks koncept är baserat på grundarnas intresse för hållbarhet i kombination med deras långa erfarenhet inom produktutveckling och design.

Våra projekt bygger på högkvalitativ design och kunskap kopplad till ny teknik:

  • Våra växtinredare har omfattande kunskap om växter och odlingszoner och vad som lämpar sig att använda var i landet.
  • Fokus i våra projekt är att skapa bra förhållanden mellan människor och natur och därigenom bidra till en högre livskvalitet i våra städer och tätorter.
  • Vi strävar alltid efter att förbättra människors och miljöns välbefinnande, såväl inomhus och utomhus.

Tveka inte att kontakta oss på +46 704-444-054 eller info@greenworks.eu (eller fyll i vårt kontaktformulär här) om du vill prata med oss angående gräsväggar.

Kontakta Oss

Kontakta oss