Levande fasad

LEVANDE FASAD, VAD ÄR DET?

Levande fasad kan kanske allra bäst förklaras som en levande, grön mur som växer uppför dina väggar. 

Den ger samtidigt liv till dina fasader och den gör definitivt intryck i den omgivande stadsmiljön!

Att anlägga levande fasader är en perfekt lösning för dig som söker en lösning för att ge din fastighet både stil och karaktär, så att den helt enkelt sticker ut i hela stadsbilden. Vilket kommer att locka både nya som gamla kunder till just din fasad och arbetsmiljö. 

Att anlägga en levande fasad är samtidigt ett kraftfullt uttryck för ett såväl personligt som ett företags klimat- och miljöengagemang.

Har din fastighet en trist, grå betongfasad?
Behöver den förskönas?

Låt oss börja med att konstatera att stadskvarteren och gatumiljöerna i de flesta av våra svenska storstäder, speciellt de vars stadkärnor inte undkom rivningshysterin på femtio- och sextiotalet, ibland kan kännas som tämligen sterila och oattraktiva miljöer. 

Här så skulle en levande, grönskande fasad ge nytt liv åt en trött fastighet.

Och inte bara det, den skulle också kunna ge hela kvarteret ett välbehövligt lyft och försköna hela stadsbilden.

Låt levande, grönskande fasader bli levande företagsskyltar!

Med genomtänkta växtval och smarta färgkombinationer så kan dina grönskande, levande fasader fungera som ett slags levande företagsskylt. Med hjälp av en skicklig designer så kan du väva in t.ex. ditt företagsnamn och/eller din logga i designen.

Vi kan även hjälpa till med smart fasadbelysning som belyser din nya företagsskylt i form av en grönskande, levande fasad. Helt enkelt en grön fasad som lyser över ditt varumärke dag som natt!

Make a statement!

Att anlägga grönskande fasader kan också vara ett statement om att du och ditt företag tar miljö- och klimatfrågor på allvar.

När du anlägger levande fasader så bidrar du till att skapa vertikala grönområden i hjärtat av stadsmiljön, på platser där ingen yta annars skulle finnas för dem. De gröna växterna i en levande fasad skapar en harmonisk och rogivande atmosfär. 

Växterna i den grönskande fasaden hjälper också till att hålla nere koldioxidhalten och ger friskare och renare luft kring fastigheten och det omgivande gaturummet. Växtväggarna fungerar därigenom som gröna lungor i kvarteret. 

En grön fasad bidrar därigenom till en attraktivare och trivsammare utemiljö för de människor som vistas i området. 

Man skulle faktiskt kunna säga att vi genom att anlägga levande fasader skapar rum för nya, gröna platser i staden med grönskande fasader!

Med Greenworks växtväggar så får du levande fasad!

Greenworks koncept med levande fasad är baserat på grundarnas intresse för hållbarhet i kombination med deras långa erfarenhet inom produktutveckling och design. Våra projekt bygger på högkvalitativ design kopplad till ny teknik:

Vi har omfattande kunskap om växter och odlingszoner och vad som lämpar sig att använda var i landet.

Vi vill skapa bra förhållanden mellan människor och natur och därigenom bidra till en högre livskvalitet i våra städer och tätorter.

Vi strävar alltid efter att förbättra människors och miljöns välbefinnande, såväl inomhus och utomhus.

Tveka inte att kontakta oss på +46 704-444-054 eller info@greenworks.eu (eller fyll i vårt kontaktformulär här) om du vill prata med oss angående levande fasad.

Kontakta Oss

Kontakta oss